Мировић с члановима Комисије за утврђивање жртава Срема

НОВИ САД: Председник Покрајинске владе Игор Мировић разговарао је данас с члановима Комисије за утврђивање жртава Срема у Другом светском рату, коју чине представници архивских установа у Србији и угледни историчари.
m
Фото: vojvodina.gov.rs

Комисија је претходно у Архиву Војводине одржала своју прву седницу на којој је дефинисала цилеве, методологију и временски оквир за темељно истраживање са намером да се први пут на једном месту систематизују и објаве имена свих жртава Срема за време Другог светског рата.

Покрајинска влада подржаће рад ове комисије са идејом да се укаже на историјске чињенице о великом страдању српског и других народа које су до сада биле предмет појединачног истраживања, а део података није био доступан истраживачима и широј јавности.

Састанку су присуствовали директор Архива Србије Мирослав Перишић, академик Мира Радојевић, директор Архива Југославије Милан Терзић, директор Архива Војводине Небојша Кузмановић, директори архива Београда, Новог Сада и Сремске Митровице и истраживач Јован Бабић.

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести