Мировић у Паризу одржао предавање о Србији као окосници Балкана

Председник Покрајинске владе Игор Мировић одржао је предавање у Кружоку Пушкин, француско-руском удружењу у Паризу, где је говорио на тему „Србија као окосница Балкана на раскршћу страних утицаја“.
1
Фото: Покрајинска влада

„Република Србија, као земља окосница на Балкану, уз максимално уважавање интереса свих других, али имајући на уму пре свега сопствени интерес, на свом европском путу води политику компромиса, мира, стабилности и отворености за све облике сарадње на свим нивоима, од регионалног до глобалног”, оценио је председник Мировић.

Председник Мировић истакао је и значај традиционално добрих и пријатељских односа Републике Србије и Републике Француске чије судбине су се, нарочито у херојских данима Првог светског рата, блиско преплитале и позвао француске инвеститоре да улажу у Србију, јер, како је рекао , 

Србија представља сигурно и атрактивно место за инвестирање.

„Вредност робне размене наших двеју земаља je, на годишњем нивоу око милијарду евра, а ја се искрено надам да ће она, у времену које долази, бити знатно већа. 

Француска јесте један од најзначанијих инвеститора у Србији, али ја верујем да има много простора за напредак, с обзиром на снагу ваше привреде, одличне услове које Србија нуди и, најзад, наше пријатељске односе.

EUR/RSD 117.5762
Најновије вести