Милош Вучевић: Здравље и животи Новосађана важнији од јефтиног политиканства

Поводом данашње блокаде моста Слободе, огласио се и градоначелник Новог Сада Милош Вућевић. Он је саопштио да су здравље и животи Новосађана важнији од јефтиног политиканства и сваког покушаја да се заустави нормалан живот.
vucevic
Фото: TANJUG/ JAROSLAV PAP/ nr

-Ово што се данас десило, под плаштом наводног еколошког протеста, је најбруталније насиље над нормалним животом које је могло да произведе и трагичне последице. Данашња блокада моста Слободе није ништа друго него блокада болесних грађана да најкраћим и најбржим путем стигну до Ковид болнице, или до неког од три Института у Сремској Каменици, како би добили неопходну лекарску помоћ - сматра Вучевић.

Додао је да је за неке тих сат времена блокаде било животно важно. За некога је могло да буде и фатално.

-Заиста је било мучно гледати терор убедљиве мањине над већином коју чине нормални и пристојни људи. Застрашујуће су биле слике блокаде највећег и најфреквентнијег моста у граду, саобраћајне жиле куцавице која спаја сремску и бачку страну града- каже градоначелник Новог Сада - А грађани треба да знају да је мост блокирало ни 0,3% од укупног броја становника Новог Сада, да смо сви били таоци једне минорне групице наводних и насилних еколога.

Вучевић напомиње да је лично право демонстраната да буду барабе и згубидани, али немају право да блокирају мост и песницама насрћу на оне који им се супротставе. Немају право да угрожавају нормалан живот и функционисање у граду од око пола милиона становника.

-И драго ми је што су маске пале, што су Новосађани могли да се увере да ово нема никакве везе са бригом о грађанима и екологијом, да су ведете протеста који се наводно организује због Рио Тинта исти они који су га довели у Србију - представници бивше власти. Још једном су показали колики су лицемери. Али ни једна блокада, ни једна лаж коју ће изрећи, неће моћи да одузму право грађанима да на изборима одлучују коме ће дати поверење- рекао је на крају Милош Вучевић.

EUR/RSD 117.3294
Најновије вести