Михајловић: Помоћи ћемо приватницима

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је да је, према првим проценама, од почетка епидемије корона вируса штета у саобраћају и инфраструктури око 120 милиона евра, а да би до краја године могла да буде чак 600 милиона евра.
mihajlovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

"Сви заједно морамо да учествујемо у санирању и зато сам упутила позив компанијама које раде у саобраћају, инфраструктури и грађевини да нам јаве о проблемима како бисмо их заједно решавали, али и да дају предлог за свеобухватан, реалан план опоравка нашег сектора у времену после пандемије, да то заједно урадимо", рекла је Михајловић у интервјуу за данашњи Курир.

Она је истакла да је главни посао у време епидемије корона вируса и драстичног смањења кретања људи да не стане транзит, транспорт и снабдевање грађана, пројекти у инфратсруктури и грађевинарство.

Нагласила је да економски кризни штаб сваког дана ради на свеобухватном програму помоћи који ће бити углавном окренут приватним компанијама које највише губе и замолила приватнике да учине све што је у њиховој моћи како би сачували своје раднике.

"Сви треба да знају да оне фирме које тако лако деле отказе радницима неће моћи да рачунају на помоћ државе после епидемије“, нагласила је Михајловићева.

Srpska zauvek
26.03.2020 • 11:20
Zorana je najsposobnija clanica vlade srbije. Nemogu druge no cipele da joj brisu. Zato je I mrze sto je pametna,lepa I dobra. Pozdravi za zoranu
Srpska zauvek
26.03.2020 • 11:23
Sve najjjjjjj
EUR/RSD 117.5912
Најновије вести