Михајловић: Лажима не могу победити Србију

БЕОГРАД: Потпредседница Владе проф. др Зорана Михајловић, поводом напада на председника Србије Александра Вучића у хрватским медијима, рекла је данас да је Србија окренута будућности и да је њена политика очување мира и стабилности, регионална сарадња и повезивање са суседима.
zorana mihajlovic yt
Фото: Youtube Printscreen

"Претње стабилности у региону не долазе из Београда, а посебно не од председника Србије Вучића, који на многе нападе и увреде није реаговао, управо како Србија не би давала повода за потезе које могу да нанесу штету и Србији и целом региону", навела је Михајловићева у саопштењу.

Напротив, како истиче, политика Србије је била да пружамо руку свима, да покажемо спремност на дијалог и сарадњу и да што више радимо на повезивању кроз конкретне пројекте, пре свега у саобраћају и енергетици. "Такав приступ није увек наилазио на добродошлицу, али верујемо да је за будућност важно да чувамо стабилност и да се повезујемо и развијамо, јер само тако можемо да идемо напред и да се носимо са изазовима глобалних криза", рекла је Михајловићева.

"Не можете Србију победити лажима и без обзира на све нападе у медијима из региона на председника Вучића, Србија ће наставити да води суверену политику, да брани своју слободу и независност. Истовремено, чинимо све да сачувамо мир стабилност и тежимо бржем развоју не само за нас, већ за читав регион", казала је Михајловићева.

EUR/RSD 117.3179
Најновије вести