Михајловић: Инциденти и провокације једина политика СзС

БЕОГРАД: Потпредседница Владе и чланица Председништва СНС Зорана Михајловић рекла је данас да, после сукобољавања са саобраћајним знаковима, грађевинским таблама и радницима, функционер странке Драгана Ђиласа, Марко Бастаћ, поново изазива нереде на Тргу републике. 
Zorana Mihajlovic/Tanjug
Фото: Tanjug

Ово је само још један показатељ да су инциденти, сукоби, насиље и провокације једина политика коју имају лидери опозиционог Савеза за Србију и права слика како би изгледала држава коју би они водили, рекла је Михајловић, наводи се у саопштењу из њеног кабинета.

Јоксимовић: Питао сам Бастаћа докле ће да малтретира грађане

Председник Општине Стари Град Марко Бастаћ са својим присталицама је на ново-отвореном Тргу Републике физички напао одборника СНС Немању Јоксимовића, јер га је он упитао докле ће више да малтретира градане.

Јоксимовић је рекао да је Марка Бастаћа питао докле ће да малтретира грађане, а да је "онда он полудео, поцео да му се уноси у лице, гура главом, вуче и да су га опколили његови хулигани".

Негде око 11.15 ми смо се окупили да испратимо отварање Трга Републике који је одлицно среден и лепши него пре, али и прву вожњу Врабац сервиса који ће превозити бесплатно градане у центру града... Ту су се окупили и Марко Бастаћ и групица његових хулигана, а био је шеф одборницке групе Савеза за Србију у СКупштини Града Београда Никола Јовановић, испричао је Јоксимовић за Курир.

Како каже, ту није било грађана, већ само хулигани, које Бастаћ вец годинама финансира новцем из касе Општине Стари град и на шта је вец дао 167 милиона... 

Бацали су димне бомбе, малтретирали градане и новинаре. Стао сам испред њих да одбраним новинаре који су покушавали да раде свој посао док су их Бастацеви хулигани гурали и малтретирали. Стао сам и питао зашто то раде и докле це више да малтретирају све који не мисле као они... У том тренутку су полудели! Бастац је кренуо да ми се уноси у лице, да ме гура главом, да ме вуче, а његови хулигани су ме окружили и такође гурали и вукли, каже он.

Фото: Tanjug (Tanja Valič)

Истиче да је само поставио питање - "докле ћеш више тако".

Претпостављам да је одлазећи председник Општине Стари град нервозан јер иду избори и зна да више нико неће гласти за њега, каже Јоксимовић за Курир и додаје да ће овакво дивљаштво само охрабрити њега и његове колеге из СНС да раде још више у интересу грађања.

EUR/RSD 117.5121
Најновије вести