Линта: Нико није одговарао за злочине над Србима 1992.

БЕОГРАД: Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта подсетио је данас да је прошло 28 година од свирепог убиства на Петровдан 69 Срба у сребреничким селима Сасе и Залазје и братуначким селима Биљача и Загони, а да муслимански злочинци још увек нису кажњени.
miodrag linta, tanjug video
Фото: Миодраг Линта, фото: Танјуг (Видео)

"Тога дана заробљена су 22 Србина који су након мучења убијени а десеторо њих се и даље званично воде као нестали. Само на подручју општина Братунац и Сребреница је убијено преко 1.000 Срба за које нико није одговарао и то је оно што посебно вређа породице српских жртава и српски народ. Због тога је важно да се стално и на сваком месту говори истина да су и Срби жртве а не само Бошњаци. Не смемо никад пристати, као неки политичари, јавне личности и чланови појединих удружења у Србији, да ћутимо о страдању српског народа да би се додворавали Бошњацима и представницима међународне заједнице", навео је Линта.

Он је оценио да је у питању један од бројних доказа да су међународни судови и правосуђе БиХ политичке а не независне и професионалне институције, и да је њихов циљ да "сатанизују Србе и оправдају врхунску лаж да се у Сребреници десио геноцид над Бошњацима а да су само они жртве".

"Јасно је да би се, ако би неко од Бошњака био осуђен за те злочине, потврдило да у Поточарима нису сахрањени само цивили, како то приказују бошњачки политичари и западни центри моћи, већ војници који су чинили бруталне злочине над Србима у сребреничким и братуначким селима и читавом Подрињу. Врхунско је лицемерје да се многи Бошњаци представаљају као жртве непостојећег геноцида а страдали су, као припадници бошњачке војске, у акцијама етничког чишћења и убијања Срба по многим српским селима", закључио је Линта.

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести