Курти: Споразуми склопљени без мог знања

МИНХЕН: Косовски премијер Аљбин Курти изјавио је вечерас да су споразуми Београда и Приштине потписани данас на безбедносној конференцији у Минхену, којој присуствује заједно с председником Хашимом Тачијем, склопљени без његовог знања.
kurti, tanjug
Фото: Aljbin Kurti, foto: Tanjug/ Video,arhiva

“Данас су у Берлину потписана два споразума од стране званичника које је овластио бивши министар Паљ Љекај и цео преговарачки процес обављен је пре ступања на снагу наше владе. Стога ови службеници нису добили одобрење од нове владе за преговарање или потписивање споразума. Штавише, ни текст споразума није објављен у јавности, нити је достављен Влади Косова. Објављени су различити незванични нацрти,” навео је Курти у објави на Фејсбуку.

"Ма колико су неопходне везе и унапређење инфраструктурних стандарда за развој наших земаља и део европске визије за регионалну сарадњу и добросуседске односе, ипак је врло важно да процес буде транспарентан као резултат истинских преговора и у потпуности у складу са суверенитетом и законима земље, економским приоритетима и у складу са обавезама проистеклим из процеса ПАП", навео је косовски премијер, пренео је Косово онлајн.

Он је додао да се у процесу транзиције владе, анализирају сви кораци предузети у прошлости и од надлежних министарстава се тражи да то третирају као приоритет.

EUR/RSD 117.5679
Најновије вести