Курти објавио имена министара

ПРИШТИНА: Лидер Самоопредељења Албин Курти најавио је данас, уочи састанка са косовским председником, имена пет будућих министара и заменика министара своје владе, преноси Кошев.
aljbin_kurti Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

На данашњем консултативном састанку са косовским председником Хашимом Тачијем, очекује се да ће Курти, као лидер победничке партије на протеклим изборима, предложити себе за мандатара будуће косовске владе.

Судећи по видео поруци који је поставио на свом Фејсбук профилу, Курти већ има визију како ће нешто мање од половине његовог кабинета изгледати.

Заменик премијера испред Самоопредељења биће Хаки Абази, позицију министарке правде обављаће АЉбуљена Хаџиу, министар спољних послова и дијаспоре биће Бљерим Река, министар финансија биће Бесник Бесљими, док ће Розета Хајдари обављати функцију министарке економије.

Арбен Вита биће задужен за министарство образовања и спорта, преноси Кошев.

Листу својих изабраника за министре Курти је најавио упркос изостанку званичне потврде да је договор о коалицији са Демократским савезом Косова постигнут, а на списку недостаје име министра унутрашњих послова.

То је позиција која је, поред позиције будућег председника Косова била тачка спорења у преговорима између две партије о будућој коалицији. 

EUR/RSD 117.5020
Најновије вести