Кубуровић: Извршитељи неће радити викендом

БЕОГРАД: Извршитељи више неће моћи да спроводе поступак извршења и током викенда, већ само радним данима, од седам до 22 сата, изјавила је данас министарка правде Нела Кубуровић у Скупштини Србије.
nela kuburovic, Tanjug/Dimitrije Gol
Фото: Танјуг/Димитрије Гол

Она је током расправе о амандиманина на предложене измене и допуне Закона о извршењу и обезбеђењу рекла да према тренутно важећем закону извршење може да се спроводи сваког дана од седам до 22 сата.

"Сада смо то променили управо водећи рачуна о интересима дужника, тако да то може бити само сваког радног дана. Што значи да су субота и недеља овим предлогом закона искључени од спровођења извршења", навела је Кубуровић.

Вјерица Радета из СРС је истакла да је свакако непримерено да извршитељи грађаднима долазе на врата у седам ујутру или 22 сата увече и позвала министарку да прихвати амандман радикала да радно време извршитеља буде од осам до 18.00 сати.
"Великодушно нема шта, суботом и недељом нека се дечица добро наспавају, а од понедељака до петка извршитељ ће да дође у седам ујутру", рекла је Радета.

Истакла је да је свакако непримерено да се спроводи извршење тако рано ујутру или касно увече и да треба имати у виду да грађани у тим ситуацијама доживљавају трауме.

"Ако сте мењали да може извршење само да буде радног дана, како вам није пало напамет да промените време. Још како су бахати извршитељи, ништа они не виде испред себе што би нормалног човека натерало да размисли и каже - извините имате малу бебу нећу доћи у седам ујутру већ у 12 сати или имате неког старог или болесног, већ само виде колика је њихова награда", упитала је Радета.

EUR/RSD 117.1990
Најновије вести