Како објаснити да се неко противи казни за убице деце…

ДАВОС: „Како да објаснимо да се неко противи да убице деце буду кажњене”, упитао је вечерас председник Србије Александар Вучић, коментаришући реакције из Хрватске на оптужницу у Србији за акцију “Олуја” и изјаве хрватског председника Зорана Милановића да ће та оптужница “коштати Србију” која никада неће успети да уђе у ЕУ.
vucic youtube
Фото: Youtube Printscreen

На констатацију да су увек неки проблеми са Хрватима, Вучић је за ТВ Пинк рекао да он нема никакве проблеме са њима, чак напротив, жели да представници хрватске мањине учествују у раду будуће владе, већ да неко други има проблем са ратним злочинима, па сада прети Србији.

“Ја сам научио на хајку против мене, али сада се прети целој земљи”, указао је Вучић. Подсетио је да у Хрватској пре неколико месеци изашли са причом да је он (Вучић) тукао затворенике у Петрињи, иако никада чак није ни био тамо.

“Замислите да ми измислимо о председнику неке друге земље тако нешто… Мислите да је неко рекао извините? Не, само су наставили са истом врстом кампање, мислећи да је све дозвољено јер Србија никада није довољно мала, неуспешна и слаба, како би неки желели”, рекао је Вучић.

Када је реч о оптужници српског тужилаштва за ратне злочине почињене током акције "Олуја", против четири официра хрватске војске, због сумње да су наредили акцију у којој су страдали цивили у избегличкој колони, а највише на Петровачкој цести, Вучић је рекао да нити се мешао у то, нити би се икада мешао, али је, каже, поносан на чињеницу да ће преживели имати наду да ће правда макар делимично бити задовољена.

“Како да објаснимо да се неко противи да убица деце буду кажњена? Хоћете да животи те невине деце, брата и сестре Рајић, буду бачени зато што је некоме пало на памат да баца гранате, бомбе, и убија децу. Да нису некоме претили идући Петровачком цестом, у збегу, да се спасу и живе нормално. Они су тада имали 11 и 9 година, а нисте се сетили да кажете нешто о том злочину”, рекао је Вучић.

Он је подсетио на изјаву хрватског адвоката Анта Нобила да у Хрватској за то није поведен поступак, и констатовао је да онда, наравно, Србија крива, јер је, ваљда, дозвољено убијати децу, али не и покренути поступак због тога.

“Нећете дати Србији у ЕУ, нећете да дате Шведској и Финској у НАТО… Видећемо, ви сте велики и моћни… Ми волимо ЕУ, страшно нам је важна, али деветогодишње и 11-огодишсње дете много су нам важнији од сваког НАТО, ЕУ и свега другог”, поручио је председник Србије.

Додао је да нема ниједну тежу реч за Хрватску.

“Ми ћемо да радимо свој посао, они свој, али да их умољавамо, да пузимо и клечмимо, не пада ми на памет… Док сам председник Србије тај филм нећете гледати. Ми вас поштујемо, али то значи да ко је убијао децу, за то мора да одговара”, рекао је Вучић.

EUR/RSD 117.4598
Најновије вести