Јовановић: У Сребреници сам са осећајем стида

СРЕБРЕНИЦА: Председник непарламентарне ЛДП Чедомир Јовановић изјавио је данас да је у Поточаре, на комеморацију жртвама сребреничког злочина, дошао, како је рекао, са осећајем стида због тога што "није урађен посаао који је требало урадити".
cedomir jovanovic, Dnevnik/Slobodan Šušnjević
Фото: Дневник/Слободан Шушњевић

Јовановић, који је и саветник хрватског члана Председништва БиХ Жељка Комшића, који је у то тело изабран гласовима Бошњака, констатује да је прошло много времена и да је раније долазио из осећаја храбрости."

"Храбрости јер је то симболизовало одговорност мог народа. Мене је сада срамота", рекао је Јовановић, пренео је сарајевски портал Кликс.

За Јовановића Сребреница није само симбол, како каже, "геноцида", већ и симбол мира.

"Са свим овим што се овде догодило и што је још увек прати Сребреница чува мир више од свих наших војски и топова. Ја овде долазим да купим мир за себе и свој народ. Сребреница је, по мом мишљењу, врело живота", навео је Јовановић.

"Stid"
11.07.2021 • 20:50
On se stidi srpskog naroda a srpski narod se stidi ovakvih "srba" jer je postao savetnik onome od koga se stide Hrvati, jer su obojica izabrani od strane naroda koji je ratovao protiv njihovih naroda. Za takve osobe ili sto bi neko rekao spodobe postojala je samo jedna rec, koja i danas postoji za takve "mirotvorce" koji optuzuju samo i iskljucivo svoj narod za sve sto se desavalo na prostorima bivse nam zajednicarske drzave. Uopste ga ne razumem, zasto se ne preseli tamo gde ga obozavaju i vole
EUR/RSD 117.5647
Најновије вести