Јасна подршка политици Милоша Вучевића

Социјалдемократска партија Србије (СДПС) и Зелена странка формирале су у Скупштини града Новог Сада одборничку групу. Градски парламент сад уместо досадашњих осам одборничких група има девет.
SDPS i Zelena stranka formirali odborničku grupu u novosadskoj skupštini Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Нова броји два парламентарца из СДПС-а и једног из Зелене странке. Шеф одборничке групе је Дејан Ковач, председник новосадског Градског одбора СДПС-а, док је за његову заменицу одређена Ивана Вујасин из Зелене странке.

„Формирали смо одборничку групу да бисмо приликом доношења скупштинских одлука били видљивији, али највише због јасне подршке политици градоначелника Милоша Вучевића и Српске напредне странке“, рекао је за „Дневник” Дејан Ковач.Навео је и да сматра да политика коју води градска влада, предвођена Милошем Вучевићем, даје добре резултате.

„Градска власт је показала спремност да унапређује Нови Сад. Захваљујући одлучности и посвећености, Нови Сад је постао културна и омладинска престоница Европе“,навео је он. „Те две титуле су потврда подизања угледа града у свету. Истовремено, оне су и потврда да градоначелник, Градско веће и коалиција владајућа у Скупштини града воде добру, избалансирану и просперитетну политику, посебно у привреди, култури и туризму.“ 

Градска власт је показала спремност да унапређује Нови Сад. Захваљујући одлучности и посвећености, Нови Сад је добио титуле културне и омладинске престоница Европе (Дејан Ковач)

Како је казао, Нови Сад је у последње три-четири године постао значајна европска туристичка дестинација, коју посети неколико десетина хиљада туриста. Сматра посебно значајним то што ће Нови Сад коначно добити зграду Хитне помоћи, чија изградња је у току.

"Ради се о инвестицији која ће значајно побољшати здравствену услугу",  истиче Ковач.     

Е. Марјанов

EUR/RSD 117.5841
Најновије вести