Изградња канала за наводњавање код Старих Бановаца

НОВИ САД: Покрајинска влада је на данашњој седници, којом је председавао Игор Мировић, усвојила информацију о изградњи магистралног канала код Старих Бановаца (општина Стара Пазова), што ће омогућити наводњавање око 22.000 хектара пољопривредног земљишта у овом делу Срема.
mirovic
Фото: vojvodina.gov.rs

Допремање воде из Дунава до потока Будовар, чији пројекат је урадио Институт за водопривреду „Јарослав Черни“, подразумева изградњу новог отвореног канала у дужини од 824 метара. Укупна вредност пројекта износи око 23,46 милиона динара.

Покрајинска влада дала је сагласност „Новосадској топлани“ за извођење радова на изградњи вреловода за потребе Клиничког центра Војводине.

Нови вреловоди граде се зато што се постојеће измењивачке подстанице прикључују на систем даљинског грејања.

Према пројектном задатку, прикључује се више објеката Клиничког центра Војводине, између осталих Неурологија, Психијатрија, Судска медицина, Медицински факултет, Фармација, Поликлиника, Пастеров завод, стара Специјалистичка клиника, Кухиња и Апотека.

На седници је из покрајинског буџета издвојено 4.633.200 динара Општој болници у Вршцу, за поправку лифта за транспорт пацијената у објекту Хемодијализе.

EUR/RSD 117.5841
Најновије вести