Избори 26. априла или 3. маја, појединци размишљају о плену

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић рекао је да ће избори бити одржани 26. априла или 3. маја, а на питање да ли ће СНС на те изборе изаћи с досадашњим коалиционим партнерима, одговорио је констатацијом да и у СНС и у коалицији појединци о изборима размишљају као о плену.
v
Фото: Tanjug

Мислио сам да да избори буду 22. марта или чак 15. марта, али ме Ана Брнабић замолила да то пролонгирамо, тако да ће они бити одложени за неких 40 дана и видећео да ли ће бити 26. априла или 3. маја, рекао је синоћ Вучић у емисији телевизије О2.
Када је реч о томе да ли ће СНС изаћи на изборе заједно са досадашњим коалиционим партнерима, Вучић је рекао да жели нешто друго да каже:

Нажалост и у странци коју водим постој велики број оних који би увек да размишљају о некаквом плену и да се острве на коалиционе партнере. А, то исто раде и коалициони парнтери и нису ништа бољи од СНС по том питању, казао је Вучић.

Он им је поручио да то не раде, пошто такву храброст не показују када су у питању они политички протовници који говоре, како је рекао, најгоре гадости о СНС и о њему.

Који ме називају лудим, јер имам стрпљења да одговарам некоме 20 минута на исто питање, јер имам снаге да радим викендом. И нисам богат као они и никада нећу ни покушати да то буде, пошто имам дуге циљеве пре собом, рекао је Вучић.

Он је додао да ти у СНС нису тако храбри, јер се чувају за нека будућа времена, када треба да одговоре појединим странцима и амбасадама када се на најбруталнији начин мешају у унутрашње ствари наше земље.

Поштујем зато Небојшу и Александра и многе друге зато што они то смеју да кажу. Ако ништа друго, увек смеју да се боре за своју земљу и увек ћу више да поштујем те који се боре, уместо оне који ће да глуме финоћу и који ће увек испод жита најпре да задају ударац и то прво својима па онда свима другима, казао је Вучић.

Како каже, то је његов принцип у животу.

Волим људе који се боре и који ће да раде, а не људе који ће само да кукају и олајавају све око себе и да извлаче за себе корист. Такве људе апсолутно презирем, поручио је Вучић.

На питање имају ли грађани разлога да на 2020. гледају са оптимизом, председник је одговорио: "Имају великог разлога".

Ако будемо умели и успели да сачувамо мир и стабилност, а уврен сам да хоћемо, наша економија ће огромном бризном ићи напред и то ће људи осетити, поручио је Вучић.

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести