Харадинај: Косову не треба "мини Шенген" са Србијом на челу

ПРИШТИНА: Одлазећи косовски премијер Рамуш Харадинај изјавио је да "Косову не треба ''мини-Шенген'' са Србијом на челу" и оценио да је цела идеја те регионалне иницијативе да се укину таксе које је Приштина увела на робу из централне Србије, преноси Коха диторе.
haradinaj, tanjug
Фото: Ramuš Haradinaj, foto Tanjug/S.Radovanović, arhiva

Харадинај је, на дан када се у Тирани одржава трећи састанак лидера Западног Балкана, рекао да ће Приштина отворити врата "билатералним и трилатералним састанцима" када Београд призна независост Косова, преноси Косово онлајн.

Подсетивши да је Приштина потписала Споразум о стабилизацији и придруживању са ЕУ, Харадинај је оценио да јој не треба "мини Шенген".

Говорећи о састанку лидера Албаније, Србије и Северне Макеодније у Тирани, он је рекао да је албански премијер Еди Рама "његов брат", али да се Рама, за разлику од њега, није бунио против поделе Косова.

"Као што знате, Трепча је сада косовска, нико се више не спори с нама око тога и да ли сте чули да неко говори да је Трепча нечија осим косовска, догодила се енергетска независност, тако да смо сада могли да потпишемо уговорне односе са Албанијом за уједињење тржишта, имамо војску и да, имамо таксе, али оне су противредност за признавање", рекао је Харадинај.

EUR/RSD 117.5870
Најновије вести