Гренел негира тврдње Куртија, таксе штете Косову

ВАШИНГТОН: Специјални изасланик председника САД за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел одбацио је као нетачне наводе да ће САД наставити да пружају економску помоћ Приштини, уколико на снази остану таксе.
grenel
Фото: Tanjug (D. Kujundžić, arhiva)

Гренел је то написао на Твитеру одговарајући на писање директора Газете експреса Берата Бузхале, који је на тој друштвеној мрежи пренео наводе сарадника премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија.

"Сарадници премијера Куртија су саопштили: ''Ричард Гренел је потврдио у телефонском разговору да САД неће престати да пружају економску помоћ било којој области у нашој земљи''. Курти је такође рекао да су се ''обе стране сагласиле да наставе сарадњу''. Ово је супротно ономе што други кажу да је амбасадор Гренел рекао. Много конфузије на локалном нивоу?", упитао је директор Газете експреса.

Гренелов одговор на то је био да то није тачно, те да је Куртију јасно стављено до знања да ће његова одлука да задржи на снази таксе, макар делимично, нашкодити економији Косова, а да САД неће непотребно трошити своју помоћ ако косовско руководство настави да шкоди свом народу на тај начин.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести