Гојковић осудила насилни упад у Народну скупштину

БЕОГРАД: Председница Скупштине Србије Маја Гојковић осудила је данас упад у парламент и оценила да је намера инспиратора тог догађаја да изазову хаос и нереде.
gojkovic
Фото: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs

"Најоштрије осуђујем насилни јучерашњи упад у Скупштину Србије. Слике дивљаштва које смо видели у Београду, као и блокирање кола хитне помоћи када се многи наши грађани боре са Ковидом 19 су недопустиве и ни на који начин не могу да допринесу очувању јавног здравља грађана", навела је Гојковић у саопштењу.

Она додаје да, као неко ко је оболео од Ковида 19, зна колико је то тешка болест.

"Док они руше Београд, лекари и медицинске сестре боре се за животе људи, улажући последњи атом снаге и ризикујући чак и свој живот. Овај хулигански и безобзирни чин ни ја, као ни огромна већина грађана, не препознајемо као нешто је у интересу Србије", навела је Гојковић.

Она оцењује да инспиратори таквог вандализма показују да је њихова једина намера да изазову хаос и нереде, не презајући ни од тога да злоупотребе чак и овако тежак изазов.

"На позив председника Србије Александра Вучића на јединство у тешкој борби против вируса који погађа читав свет, подстрекачи оваквих насилних догађаја, у жељи да стекну јефтине политичке поене чак и у овој ситуацији, одговарају како једино умеју - мржњом, насиљем и изазивањем нереда", навела је Гојковић.

Она је је "све оне који желе да мимо воље грађана уђу у Скупштину" да се поверење грађана добија на изборима, а не насиљем на улици и упадом у Парламент.

"Србија је уређена држава и зато ће умети да заштити свој демократски поредак и институције, као и изражену вољу грађана на изборима, а сви они који су чинили насиље бити у складу са законом санкционисани".

EUR/RSD 117.5849
Најновије вести