Ђурић: Не зна се судбина 4.000 несталих Срба 

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић поручио је да српски народ Међународни дан несталих лица обележава са највећом тугом и пијететом, јер се до данас не зна судбина још готово четири хиљаде Срба несталих током ратова у бившој Југославији.
marko djuric
Фото: Tanjug (Tanja Valič)

Скрећем пажњу међународној и домаћој јавности да је након сукоба на Косову и Метохији нерасветљена судбина 1.653 људи, како Срба, тако и Албанаца, и припадника других народа, истакао је Ђурић у саопштењу.

Он је навео да је утврђивање истине о томе шта им се догодило обавеза читавог друштва, српског и албанског, јер без тога странице трагичне историје, обележене непријатељством, страдањима и патњама, неће моћи да буду затворене.

Бол породица несталих не сме да буде талац нерешених и нескладних политичких односа, а искреније и боље ангажовање политичких елита на решавању овог проблема јесте један од начина за изградњу поврења и будућих међунационалних односа на Косову и Метохији који ће бити засновани на сарадњи и пријатељству, а не на мржњи и неповерењу, нагласио је Ђурић.

Он је истакао да ће Србија, без икакве задршке, наставити да чини све како би се судбина несталих, без обзира на националност, расветлила, а њиховим породицама омогућило да своје ближње ожале на достојанствен начин.

EUR/RSD 117.5714
Најновије вести