Ђурић:  Курти не жели споразум са Србијом, већ капитулацију

БЕОГРАД:  Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти не жели никакав договор са Србијом, већ само њену "понижавајућу капитулацију", што се, међутим, како је истакао, "никада неће догодити".
Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

"Аљбин Курти је сопственим речима показао да не жели никакав договор са Србијом, да не жели ни прави разговор, већ да је једино што жели понижавајућа капитулација Србије", рекао је Ђурић за Танјуг.

Он је додао да грађани Србије треба да знају да је "понижавајућа капитулација Срба и Србије ван сваке сумње жеља и појединих страних ментора који га подржавају" и који га све време подржавају и у доласку на место председника владе привремених покрајинских институција.

"Исто тако сви и споља и унутар наше земље треба да знају да Србија никада тако нешто никада неће прихватити. Док је председника Александра Вучића, док је целог српског народа, свих нас, Србија никада неће приххватити наметање понижавајуће капитулације и неозбиљан разговор какав жели Курти", рекао је Ђурић.

Курти је синоћ изјавио да не може бити споразума са Србијом, ако је њен приступ да и она у преговорима мора нешто да добије. "Приступ Србије "и ми морамо добити нешто", неће довести до споразума. То не може бити полазна тацка за решавање проблема", рекао је Курти за РТК.

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести