Ђурић: Курти не жели споразум са Србијом, већ капитулацију

БЕОГРАД: Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти не жели никакав договор са Србијом, већ само њену "понижавајућу капитулацију", што се, међутим, како је истакао, "никада неће догодити".
djuric, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

"Аљбин Курти је сопственим речима доказао да не жели никакав договор са Србијом, да не жели ни прави разговор, већ да је једино што жели понижавајућа капитулација Србије", рекао је синоћ Ђурић за Танјуг.

Он је додао да грађани Србије треба да знају да је "понижавајућа капитулација Срба и Србије ван сваке сумње жеља и појединих страних ментора који га подржавају".

"И они споља и они изнутра треба да знају да се то, док је председника Србије Александра Вучића и док је народа Србије, свих нас заједно с њим, никада неће догодити", истакао је Ђурић.

Курти је синоћ изјавио да не може бити споразума са Србијом, ако је њен приступ да и она у преговорима мора нешто да добије. "Приступ Србије "и ми морамо добити нешто", неће довести до споразума. То не може бити полазна тачка за решавање проблема", рекао је Курти за РТК.

EUR/RSD 117.5702
Најновије вести