Ђукановић: Насилно устоличење, непримерена употреба силе

ПОДГОРИЦА: Председник Црне Горе Мило Ђукановић оценио је се на Цетињу данас догодила, како је навео, "насилна интронизација митрополита" црногорско-приморског и непримерена употреба силе "против мирно окупљених грађана".
djukanovic
Фото: Tanjug/Predsedništvo CG

"Данас смо на Цетињу сведочили великој срамоти СПЦ и владе Црне Горе, срамоти незапамћеној у дугој историји црногорске државе, и једнако тако у историји укупног православља. Бруталном злоупотребом државних ресурса, пре свега војске и полиције, и потпуно непримереном употребом силе против мирно окупљених грађана у црногорској престоници", навео је Ђукановић у саопштењу достављеном медијима.

Он је додао да је "Влада Црне Горе обезбедила насилну интронизацију митрополита Јоаникија, противно вољи огромне већине грађана Цетиња и значајној броја грађана Црне Горе."

"Само човек без достојанства би себи дозволио да на такав начин хеликоптерским десантом на црногорску престоницу и под заштитом панцирских ћебади буде уведен у Цетињски манастир, и да на тај начин осрамоти трон Св. Петра Цетињског", додао је, између осталог, Дујаковић.

Dragan
05.09.2021 • 12:49
Gotov je!
EUR/RSD 117.3739
Најновије вести