Ђукановић: Драматику ствара политичка злоупотреба вере

ПОДГОРИЦА: Драматику на догађајима на Цетињу не ствара верско, већ политичко питање и злоупотреба вере у политичке сврхе, рекао је председник Црне Горе Мило Ђукановић, током састанка са апостолским нунцијем, монсињором Луиђијем Пецутом.
djukanovic
Фото: Tanjug/Predsedništvo CG
Он је истакао забринутост за обновљене ретроградне идеје у региону и нагласио да Црна Гора мора да брани себе уз пуну свест да је најважније очувати мир, стабилност, међуетнички и међуверски склад, пренела је РТЦГ.
''То су највеће тековине модерне Црне Горе, одбрањене у претходних 30 година искушења током којих је Црна Гора била прибежиште за припаднике разних вера и нација, што сматрамо моралним капиталом којег се нећемо одрећи. Да би чували тај капитал, морамо чувати државу и сигуран сам да ћемо успети", поручио је председник Црне Горе.
Ђукановић је, како је саопштено, исказао високо поштовање за морални и духовни углед Свете столице у свету и захвалност за подршку коју је папа Фрања у више наврата упутио Црној Гори и њеном народу.
Апостолски нунције Пецуто је, уз захвалност за пријем, исказао разумевање за забринутост и подсетио на сасвим другачији друштвени моменат приликом претходног сусрета двојице саговорника.
Он је уз оцену да је понекад ствари потребно посматрати са дистанце и да ће помоћ Ватикана свакако доћи, и казао да ће обавестити Ватикан о ономе што се догодило на Цетињу кроз објективан приказ свих страна, укључујући и председникову забринутост.
"Будите храбри, зато што увек морамо да видимо како ићи напред упркос свима и упркос свему", казао је Пецуто, саопштено је из Кабинета председника.
EUR/RSD 117.3269
Најновије вести