ДС: Лажни кандидат Лечић искључен, Министарству допис

БЕОГРАД: Демократска странка упутила је допис Министарству за државну управу и локалну самоуправу, како би спречила евентуално регистровање партијске фракције која данас организује изборе за председника ДС
Lutovac Zoran/Tanjug
Фото: Tanjug

БЕОГРАД: Демократска странка упутила је допис Министарству за државну управу и локалну самоуправу, како би спречила евентуално регистровање партијске фракције која данас организује изборе за председника ДС, а кандидата за то место Бранислава Лечића искључила је из странке.

Председник ДС Зоран Лутовац рекао је новинарима да иза избора стоје бивши функционери "у дослуху са режимом и циљем да се нанесе штета ДС".

Секретар ДС Душан Бинчић рекао је новинарима да изборе унутар ДС може да распише председник или Главни одбор већином чланова, а да скуп од 30-ак људи, пре више месеци, на којем је одлучено да се бира шеф странке, није легитиман, нити је могао да се представља као седница Главног одбора.

Заменица председника Драдана Ракић рекла је да се "глумац Лечић уживео у улогу кландидата за председника ДС".

Уклоњена табла ДС испред централе у Нушићевој

Табла са називом Демократска странка уклоњена је данас испред централе те странке у Нушићевој улици и промењена је брава на вратима просторија странке.

Фото: Танјуг (видео)

Видео снимак на којем се види како непозната особа скида таблу објавио је на Твитеру бивши посланик ДС Балша Божовић.

Он је написао да “Зоран Лутовац и Драгана Ракић уклањају последње трагове са централе ДС” и упитао “у чије име ово раде и за чији рачун".

Најављена коференција за новинаре фракције која организује страначке изборе померена је из Нушићеве улице у просторије Општинског одбора ДС на Звездари.

На конференцији на којој треба да буду представљени резултати Изборне скупштине говориће кандидат за председника Бранислав Лечић, председница Организационог одбброа Вида Огњеновић и чланови Изборне комиисије.

Раније данас, Божовић је објавио да се догодио физички упад у централу ДС у Нушићевој улици, да су поломљене кутије и поцепани листићи, као и да су физички нападнуте чланице Изборне комисије на Старом граду.

EUR/RSD 117.5584
Најновије вести