Додик: Нико неће зауставити народну интеграцију РС и Србије

СТРИЧИЋИ: Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да нико неће зауставити народну интеграцију Републике Српске и Србије.
dodik, tanjug
Фото: Tanjug/ R.Prelić, arhiva

Додик је то рекао на 54. Кочићевом збору у Стричићима на Мањачи и навео да је прошло време страховања од високих представника и ригидне међународне западне заједнице, преноси РТРС.

Он је истакао да Србија и Република Српска без оклевања показују своју сарадњу на најбољи могући начин. 

"Србија је у последње две године дала Републици Српској бесповратно 32 милиона евра за различите инфраструктуре пројекте широм Српске", рекао је Додик и захвалио председнику Србије Александру Вучићу за ту помоћ. 

Према његовим речима, РС и у општинама у Федерацији БиХ, које су већински насељене српским становништвом, Србија гради бар по један објекат, што је жеља председника Вучића да Србија на тај начин буде присутна и на овим просторима. 

Говорећи о обележавању 54. Кочићевог збора, у част народног трибуна Петера Кочића, Додик је рекао да су ово дани у којима се Срби окупљају да би обележили основне идеје слободе, што је, како је рекао, кључна реч српске историје. 

"У потпуности схватам Кочића тек сада када сам отишао у Сарајево ових 10 месеци и колико је актуелно и данас његово поимање и приказ положаја који се ничим није суштински променио, осим што су сада неке друге личности на историјској сцени", рекао је Додик. 

Он је додао да су Срби давно научили да само где имају своју државу имају и слободу, а ако немају државу онда им се деси Јасеновац или етничко чишћење које се десило у Хрватској и значајном делу Федерације БиХ. 

Како је оценио, Срби у Хрватској су данас изложени малтретирању и дискриминацији, која је "систематска и задојена у намери да се и оно мало Срба што их је остало етнички очисти", што се, како је навео, недавно могло видети и у Книну.

duca
25.08.2019 • 16:43
Neka ,prvo,predsednik Dodik ukine zeleni karton izmedju dve '' bratske''republike.
EUR/RSD 117.5576
Најновије вести