Дачић: Лицемерно залагање за права Хрвата док туку Србе

БЕОГРАД:  Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да лицемерно звуче залагања хрватског Министарства спољних и европских послова за права Хрвата у Србији, у ситуацији када се Срби нападају зато што гледају пренос утакмице Црвене звезде.
Ivica Dačić dodelio orden Milici Pivnički Foto: Tanjug/video
Фото: Ивица Дачић доделио орден Милици Пивнички Фото: Тањуг/видео

Дачић је то рекао за Вечерње новости, поводом саопштења министарства из Хрватске у којем су критиковали начин на који је председник Александар Вучић говорио о нападу на Србе у Книну, наводећи да се ствара антисрпско расположење у Хрватској, што резултира нападима на Србе.

Према његовим речима, то се у Србији никада не би десило, нити би председник Србије ћутао на такве нападе."Председник Вучић се искрено залаже за унапређење добрих односа са Загребом, али они сваким даном показују да им до тога није стало и да се стално враћају у прошлост", навео је шеф српске дипломатије.

Како је рекао, хрватском министарству спољних послова боље би било да се позабаве тиме што њихова председница срамно ћути после пребијања Срба у Уздољу и Ђеврскама. 

"Или би можда и она дохватила мотку да туче децу у кафићу која гледају Звезду, пошто се недавно похвалила да јој је жао што за време ''Олује'' није узела пушку да ваљда пуца у своје грађане - Србе", рекао је Дачић.

EUR/RSD 117.5606
Најновије вести