Дачић у Паралији: Летујте тамо где вас воле

ПАРАЛИЈА: Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић присуствовао је затварању Канцеларије Јединствене Србије у Паралији и поручио грађанима Србије да летују "тамо где их воле", а Грчкој захвалио на томе што разуме проблеме Србије и што не признаје Косово.
Ivica Daćić na Bezbednosnom forumu Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

Дачић је у Паралију, како каже, дошао приватно, на позив лидера Јединствене Србије Драгана Марковића, а у обраћању пред великим бројем туриста и гостију из Србије и Грчке рекао је да Срби у Грчкој нису у страној земљи, већ у земљи која их, поред Русије, највише воли.

Ви сте у земљи у којој се налазе две велике српске светиње, Хиландар који је изградио Стефан Немања и ''Плава гробница'', гробље на Крфу, где почивању хероји Србије којима је Грчка пружила уточиште. Ми развијамо добре односе између наше земље и братске Грчке, рекао је синоћ Дачић.

Он је позвао грађане Србије да летују тамо где их воле и поручио "да не остављају новац тамо где их мрзе, где туку Србе само зато што навијају за Црвену звезду".

Навијајте вечерас за Звезду, овде у Грчкој нико неће да вас дира. У земљама које би требало да нам буду ''братскије'' од Грчке, пишу кривичне пријаве ако се пева ''Тамо далеко'', овде ће вечерас играти коло и нико вас неће дирати, навео је Дачић, након чега су присутни, уз аплауз и овације, запевали "Тамо далеко". 

Дачић је рекао и да Грчка разуме проблеме Србије и да није признала самопроглашену независност Косова, а говорио је и о томе што се многи у свету буне јер Београд ради на повлачењу признања тзв Косова.

Боримо се за Србију, без обзира колико је то тешко. Нама прете што то радимо, саопштења долазе из разних земаља, са Косова, али ми не радимо ништа против неког другога, ми бранимо своје. Желимо миран живот са свима, али им не дамо да отимају српску земљу, рекао је Дачић.

Марковић је подсетио да се Канцеларија ЈС у Паралији сваке године затвара крајем августа и рекао да је за пет година ту канцеларију посетило 150.000 туриста из Србије.

Он је рекао и да ће се заложити да Грчка настави да подржава Србију на европском путу и да Срби буду најбројнији туристи у Грчкој.

Свечаном затварању канцеларије присустовао је и амбасадор Србије у Грчкој Душан Спасојевић и син Ивице Дачића Лука, а за време свечаности, током које су се играла српска кола, део улице био је затворен за саобраћај.

EUR/RSD 117.5806
Најновије вести