Дачић: Са Вучићем о наставку сарадње, у интересу Србије

БЕОГРАД: Председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић изјавио је данас, након разговора са председником Србије и СНС Александром Вучићем, да су се сагласили да, имајући у виду да деле исте политицке чиљеве, треба да наставе политичку сарадњу у најбољем интересу Србије и у овим тешким и турбулентним временима која су пред нама.
ivica dacic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Дачић је за "Новости" рекао да ће се разговори наставити већ почетком следеће седмице, а након тога ће предлоге о наставку сарадње упутити на одлучивање страначким органима.

Напомињући да је са Вучићем говорио у име целе своје изборне листе, Дачић је казао и да данас није било речи о персоналним решењима.

"На састанку је изражена заједницка сагласност око наставка наше политичке сарадње. Вучић и ја смо оценили да су постигнути историјски резултати у последњих 10 година, колико траје и наша коалиција", рекао је Дачић.

Додао је да су те историјске промене видљиве у свим областима - од финансијске консолидације, раста производње и страних инвестиција, стопе запослености, изградње инфраструктурних објеката широм земље...

"Једном речју, створени сви предуслови за економски просперитет и бољи стандард грађана", рекао је Дачић.

Он је навео и да се са Вучићем сагласио да је на међународном плану ојачана позиција Србије која, каже, данас представља важан фактор у свету, има најближе односе са свим најважнијим државама, успева да налази нове пријатеље, а да не изгуби ниједног старог.

"Констатовали смо, такође, да је питање Косова и Метохије поново враћено на дневни ред и да се без Србије не може доносити одлука о статусу. Такође, захваљујући нашим напорима, 23 земље повукле су признавање независности тзв.Косова. И оно што је најбитније - у Србији, захваљујући нашој коалицији, постоји политичка стабилност што је предуслов за напредак земље", рекао је Дачић.

EUR/RSD 117.3121
Најновије вести