Дачић: Надам се да ће Макрон прекинути игру око такса ПР

БЕОГРАД: Шеф српске дипломатије Ивица Дачић изразио је наду да ће француски председник Емануел Макрон "прекинути игру" Приштине око такса на српске производе.
dacic, tanjug
Фото: Tanjug/video, arhiva

Не може нико да ме убеди да западна Европа, чија је Француска један од лидера, као и САД, који су Приштину толико задужили својим залагањем за независност Косова, не могу да натерају (Рамуша) Харадинаја да већ осам месеци не укине једну срамну административну одлуку, због које стоји најважније балканско политичко питање, казао је Дачић уочи посете француског председника Србији.

Он је напоменуо да Србија никада ни са једне адресе није добила уверљив одговор откуда та немоћ.

Зато се надам да ће председник Макрон прекинути ово игру и дати нам уверавање да ће ова мучна и срамотна епизода бити ускоро окончана, казао је Дачић.

Дачић је изјавио да је долазак председника Француске у Србију једна је од најважнијих посета страних државника у последњој деценији.

Ми јој придајемо велики значај, јер од ње имамо велика очекивања, казао је Дачић.

Он је истакао и да не очекује да ће Француска извршити притисак на Србију да призна Косово.

Француска веома озбиљно третира односе са Србијом и тако нешто било би у нескладу са таквим третманом јер је наша позиција око КиМ јасна и чврста. Ако нас заиста сматрају правим партнером на Балкану, како кажу, онда од нас неће тражити да урадимо нешто што не желимо и што не можемо, казао је Дачић.

EUR/RSD 117.5890
Најновије вести