Дачић: Маневарске игре Аљбина Куртија

БЕОГРАД: Министар спољних послова Србије Ивица Дачић оценио је данас најаву косовског премијера Аљбина Куртија о делимичном укидању такси на српску робу као "маневарске игре" и указао на то да "на Косову постоје и они који су за то да не буде никаквог укидања такси".
dacic
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

"На Косову постоје и они који хоће да нема никаквих укидања такси, од Куртија који врши маневарске игре - како би нешто укинуо а да не укине, и да притом уцењује Србију - до оних који сматарају да таксе морају да буду укинуте због добрих односа са САД", каже Дачић за РТС.

Он је истакао да је Србија могла да уведе котрамере Приштини.

"Курти је смислио да треба да престанемо са кампањом повлачења признања, а пре неки дан су се радовали када је Јамајка кобајаги признала Косово", рекао је Дачић.

Додао је да је на састанку у Солуну новом косовском министру спољних послова Глауку Коњуфци указао на најаве да ће Тирана и Приштина заједно да лобирају за признање тзв. Косова, а да Србији то треба да буде забрањено.

Говорећи о најави Куртија да ће таксе заменити реципроцитетом, Дачић је истакао да у Приштини морају да схвате да они нису равноправни са Србијом.

EUR/RSD 117.5934
Најновије вести