Дачић: До краја године пет земаља повлачи признање Косова

ЊУЈОРК: Пет земаља ће до краја године повући или суспендовати признање такозване државе Косово, изјавио је у Њујорку шеф српске дипломатије Ивица Дачић, који је био члан српске делегације на 74. заседању Генералне скупштине Уједињених нација.
Ivica Daćić na Bezbednosnom forumu Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

Један од наших циљева у УН-у је био да разговарамо са земљама које су некада признале Косово да преиспитају своје одлуке. У том смислу смо имали велики број састанака и разговарали са представницима тих земља. Оно што је сигурно је да ће веома брзо број земаља које су признале Косово пасти испод половине укупног броја земаља чланица УН, рекао је Дачић.

Још један од циљева српске делегације у УН-у, наводи Дачић, био је и да земље које нису признале независност Косова остану при том ставу и наставе да поштују територијали интегритет Србије.

И с те стране смо добили уверење да никаквих промена тог става неће бити. Сваки наш разговор био је везан и за Интерпол и сигурни смо да Косово нема шансе да постане члан Интерпола ни на овом заседању у Чилеу у октобру, подвукао је Дачић.

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести