Дачић: Данашњи дан трајно ћемо памтити по злу

БЕОГРАД: Поводом обележавања 24 године од акције "Олуја" министар спољних послова Ивица Дачић каже да Србија никада неће заборавити данашњи дан, 4. август, датум који ће Србија и српски народ трајно обележавати по злу.
dacic
Фото: Tanjug (video arhiva)

Он је додао и да није могуће гледати у будућност док у хрватској руководсто нема поштовање према српским жртвама.

Када би са друге стране постојало то политичко руководство које би уважавало жртве Срба и имало поштовање према томе, могли бисте да кажете да траба да гледамо даље, напред ...., рекао је Дачић и изразио жаљење што тај савет не важи и за другу страну.

Према његовим речима, пардоксално је да неко оптужује Србију за геноцид када се зна да данас у Хрватској има 180.000 Срба, а било их је 560.000, као и да је данас њихов број мањи од пет одсто, а пре сто година их је било 15 процената.

Он је оценио и да данашњи дан није дан када треба да изражавамо мржзњу, већ жаљење шта се десило нашем народу и да извучемо поуке за будућност. 

Како је нагласио, држава разуме таргедију српског народа, па поред "Олује", званично се обележава и поцетак бомбрадовања СР Југославије.

Држава не заборавља кроз шта је српски народ прошао, нагласио је Дачић.

Славиша
04.08.2019 • 18:17
Небих желео да будем погрешно протумачен и схваћен,али,тако смо памтили и Јасеновац,Стару Градишку и остала Српска стратишта,па нам се после 50 година "догоди" бљесак и олуја,питам се докле!?
EUR/RSD 117.5388
Најновије вести