Црнадак: БиХ неће подржати чланство Косова у Интерполу

САРАЈЕВО: Министар спољних послова БиХ Игор Црнадак изјавио је данас да та земља има принципијалан став и да неће подржати чланство такозваног Косова у Интерполу.
Igor Crnadak Foto: RTS
Фото: RTS

"Имамо принципијалан став који овај Савет министара држи већ 4,5 године, а то је да подржавамо чланство Косова у оним асоцијацијама и организацијама које се налазе на усаглашеном списку Београда и Приштине из бриселских разговора и евентуално друге организације око којих Београд и Приштина постигну сагласност. С обзиром да овде није ни један, ни други случај БиХ неће подржати чланство Косова у Интерполу", рекао је Црнадак, преноси сарајевска Н1 телевизија.

Говорећи о томе да ће се у ЕУ у уторак можда разговарати о отварању приступних преговора Северне Македоније и Албаније за улазак у Европску унију, Црнадак је рекао да то што се неће на том састанку разговарати о БиХ лоша порука и резултат изгубљене године после избора.

"Очигледно да странке у БиХ које су почеле тај процес имају велики проблем да га заврше, због тога су увели у блокаду и друге институције. Ово што имамо данас је потпуно неодрживо попут тога да парламент не ради и сигурно да наилази на негативне реакције у Европи", рекао је Црнадак.

Истовремено он је изразио наду да ће сутра бити усвојен Акциони план за спровођење препорука из Мишљења Европске Комисије за БиХ чиме би, како каже, БиХ "дала бар један позитиван сигнал" Европској унији.

EUR/RSD 117.4966
Најновије вести