Брнабић: Све што видимо је резултат унилатералних потеза Куртија

БЕОГРАД: Србија ништа није урадила да започне ову кризу на Косову и Метохији, изјавила је премијерка Ана Брнабић и поручила да све што видимо је резултат унилатералних потеза Аљбина Куртија.
ana brnabic, Tanjug/Tanja Valić
Фото: Танјуг/Танја Валић

Србија ништа није урадила да започне ову кризу, Срби на КиМ нису учинили апсолутно ништа да изазову ово што данас видимо. Управо супротно, ово је епилог вишегодишњег малтретирања Срба на КиМ и непоштовања међународних споразума, рекла је Брнабић у изјави за Танјуг.

Премијерка је казала да председник Александар Вучић и Србија позивају на мир, стабилност, повезивање и сарадњу, а Аљбин Курти је, истиче, срамота данашњег Балкана.

Курти је човек чија је једина политика стално насиље и сталне провокације. Курти је тај који је довео ствари до ове тачке - укидањем права гласа Србима, забраном одржавања избора на територији КиМ, непоштовањем Бриселског споразума и отвореним признањем да Приштина никада неће имплементирати Бриселски споразум, као и намерно погрешним и селективним тумачењем старих споразума, навела је Брнабићева.

EUR/RSD 117.2821
Најновије вести