Брнабић са Палмером о могућности за наставак дијалога 

БЕОГРАД: Председница Владе Србије Ана Брнабић разговарала је данас у Београду са замеником помоћника државног секретара САД Метјуом Палмером, који је истакао да САД стоје при ставу да Приштина мора да повуче одлуку о наметнутим таксама.
brnabich_palmer
Фото: Танјуг (Видео)

Брнабић и Палмер су разговарали о тренутној ситуацији на Косову и Метохији и могућностима за наставак дијалога Београда и Приштине.

Председница владе још једном је изнела став да је неопходно да Приштина укине таксе на робу из централне Србије и уздржи се од једностраних мера које штете наставку разговора и нормализацији односа. 

Она је истакла да понашање Приштине наноси велику штету читавом региону, а да су жртве такве политике и грађани који живе на Косову и Метохији.

Како је објаснио амерички званичник, САД стоје при ставу да Приштина мора да повуче одлуку о таксама, додајући да су имплементација Бриселског споразума и наставак разговора једини начин да се пронађе конструктивно решење. 

Превасходни интерес САД је да се очува мир, стабилност и безбедност региона Западног Балкана, рекао је Палмер и истакао да Србија може да рачуна на подршку САД дијалогу и њеном европском путу.

Палмер је, такође, истакао да САД теже наставку позитивне динамике билатералних односа са Србијом и повећању америчких инвестиција на нашем тржишту, саопштено је из Владе Србије.

EUR/RSD 117.5880
Најновије вести