Брнабић и Земан о односима две земље и привредној сарадњи

БЕОГРАД: Председница Владе Ана Брнабић разговарала је данас са председником Чешке Републике Милошем Земаном, којем је изразила захвалност на пријатељству и чврстој подршци коју Чешка пружа Србији на пољу европских интеграција.
brnabich_zeman_pok
Фото: Танјуг (Видео)

Председник Земан је на састанку делегације двеју земаља истакао да веома цени пријатељске односе два народа и додао да ће Чешка наставити да пружа подршку Србији на путу ка чланству у ЕУ.

Брнабић и Земан су разговарали и о унапређењу привредне сарадње у светлу чињенице да су чешке инвестиције све присутније у Србији.

Састанку су присуствовали потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, министар рударства и енергетике Александар Антић, министар одбране Александар Вулин и министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

У делегацији Чешке састанку су присуствовали први потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Јан Хамачек, потпредседник Владе и министар трговине и индустрије Карел Хавличек, министар одбране Љубомир Метнар, министар транспорта Владимир Кремлик.

EUR/RSD 117.5918
Најновије вести