Брнабић: Гораждевац један од најстрашнијих и најнижих злочина

БЕОГРАД: Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је у селу Гораждевац на Косову Метохији на данашњи дан 2003. године почињен један од најнижих, најпрљавијих, најстрашнијих и најнеразумнијих злочина - пуцано је на децу док су се играла и купала у реци Бистрици.
ana brnabic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Тада су убијени српски дечаци Пантелија Дакић, који је тада имао само 12 година, и Иван Јововић, 19-годишњак, а рањено је троје дечака - Марко Богићевић, Богдан Букумирић и Ђорђе Угреновић, и једна девојчица - Драгана Србљак, сви узраста од 13 до 20 година, подсећа премијерка.

"Као што је једном рекао отац убијеног Пантелије Дакића - ''није ово обичан злочин'' - пуцати са 78 метака у децу која се купају у реци. Ништа више од овога не говори о степену нељудскости и мржње, али ни о осећају бахатости и сигурности да овакав злочин неће бити кажњени и да убице неће одговарати на КиМ, које је тада било под међународном управом и где су мир и безбедност ''гарантовале'' међународне снаге", навела је премијерка у писаној изјави.

Србија никада неће заборавити ову децу, ни степен окрутности овог злочина и никада неће престати да тражи правду за децу и њихове породице, поручила је Ана Брнабић.

EUR/RSD 117.5746
Најновије вести