Брнабић: Фон Крамон има двоструке стандарде за Београд и Приштину

БЕОГРАД: Председница Владе Србије Ана Брнабић оценила је данас да посланица Зелених у Европском парламенту (ЕП) и известитељка ЕП за Косово Виола фон Крамон има двоструке стандарде када је реч о владавини права у случају Београда и Приштине.
ana brnabic, Vlada Srbije/Slobodan Miljević
Фото: Влада Србије/Слободан Миљевић

Брнабић је, на свом Твитер налогу, навела да када, супротно Бриселском споразуму, специјалне јединице РОСУ упадну на север АП Косова и Метохије, пуцају на грађане српске националности који мирно протестују и ране Срећка Софронијевића - то је за Фон Крамон, како је рекла, "владавина права и реакција Приштине за пуно поштовање".

Она је то упоредила са ситуацијом када, када је истакла, стотинак грађана без пријаве скупа затвори међународни путни правац и забрани кретање грађана широм Србије, а држава одлучи да не примењује силу - известитељка ЕП је "шокирана реакцијом власти" и оцењује да су "контрамере државе биле изузетно тврде и нису биле адекватне".

Премијерка је оценила да је оно што Фон Крамон поручује "тужно и лицемерно".

"Да ли треба да пуцамо на људе да би исказали пуно поштовање, као у случају Приштине? Да је владавина права у случају Приштине једно, а у случају Београда друго? Да Срби на Косову и Метохији немају иста права као грађани било где другде?", написала је Брнабић на Твитеру.

Она је реаговала на јучерашњу изјаву Фон Крамонове, која је поручила да је "шокирана" реакцијом власти Србије на протесте протеклих дана, и да ће, како је рекла, када Зелени преузму министарство спољних послова у Немачкој, доћи до промене става према званичном Београду.

Фон Крамонова, такође, тврди да ће њена странка имати приступ који ће, како је рекла, бити "више заснован на владавини права" и "критичнији према дешавањима на терену и резултатима спровођења реформи".

Ivan
30.11.2021 • 12:11
E ako si joj rekla Ana. Ko je ta Fon Krajmon da govori tako lepo o ROSU i tako ružno o srpskim vlastima kada disciplinuje nezahvalan narod.
Megido
30.11.2021 • 12:21
Baba Angela sjahala sa vlasti, a tetka Viola zajahala. Naivan je svako ko je mislio da je kod 'velikog brata' bilo simpatija prema Srbijici među šljivama. Samo političko-poslovni interes. A zašto to možemo sa sigurnošću reći? Zato što -Čovek vlada nad drugima da ih upropasti, a ne da im donese sreću i sigurnost - reče Solomon.
eks
30.11.2021 • 18:25
Adolfina fon Hitler
EUR/RSD 117.2933
Најновије вести