Алексић дао исказ у суду, Вучић није уредно позван на суђење

БЕОГРАД: Пред Трећим основним судом у Београду је почело суђење по тужби коју је потпредседник Народне странке Мирослав Алексић поднео против председника Србије Александра Вучића због повреде части и угледа.
m
Фото: Tanjug/ S. Aćimović, arhiva

Бранилац председника Вучића, Драган Палибрк је за Танјуг рекао да је на данашњем суђењу свој исказ дао Алексић као тужилац, а да председник није дошао на суђење јер није уредно обавештен.

Ниједан доказ, нити уверљив разлог Алексић суду није изнео како би потвдио да му је било каква штета, па и нематеријална ,настала због изјаве мог клијента, рекао је Палибрк.

Такође, он је најавио да ће до следећег рочишта поднети противтужбу и да ће предложити судији да се тужба и противтужба споје у један предмет.

Палибрк је истакао да ће предмет противтужбе бити увреде које је Алексић износио на друштвеној мрежи "Твивер" на рачун његовог брањеника.

Вучићев бранилац је на суђењу Алексића питао да ли је он на "Твитер" налогу написао да је председник лопов, лажов, криминалац, да је себи напунио дзепове, организатор пљачке, убица Србије,кукавица и остало, на шта Алексић није хтео да да одговор, како истиче Палибрк.

Следеће рочиште је заказано за 22. јун.

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести