Завршена хидроизолација и дренажни канал у Карловачких ђака 58 и 62

Завршена је заштита објеката у Улици карловачких ђака 58 и 60 од бујичних вода с падина Фрушке горе.
1
Фото: Dnevnik.rs

То је урађено по налогу Штаба за ванредне ситуације, који је, због последица које су ти објекти претрпели приликом обилних киша почетком јуна, тог месеца на 20 дана прогласио ванредну ситуацију у делу Сремских Карловаца где се налазе.

Како сазнајемо у Општинској управи, радови су почели 15. јула, а завршени прекјуче и коштали су 1.429.412 динара.    Заштита тих објеката, по информацијама надлежних у локалној самоуправи, била је врло компликован захват због близине брега с којег су се бујичне воде сливале и продирале у њих, те је морало све да се ради ручно.

При откопавању зидова објеката утврђено је да ниједан није имао вертикалну хидроизолацију. Зидови су били неравни и грађени у различито време. Због тога је извођач, фирма „Партенон ПД” из Сремских Карловаца, морао прво да изравна зидове да би се могла залепити вертикална хидроизолација, која је после заштићена новим зидом од цигле.

У склопу тих радова, постављене су дренажне перфориране цеви пречника 160 милиметара по дну рова дгог 35 метара и направљен канал од армираног бетона око објеката ради одвода површинских вода.

Пре неколико дана радови су, док су још били у току, тестирани приликом јаког пљуска. Ниједан објекат нису угрозиле атмосферске воде, што надлежне наводи на закључак да нема бојазни да ће се то догодити и касније.

Извођач гарантује за изведене радове две године.

EUR/RSD 117.5920
Најновије вести