Завршен 3. круг субвенција за куповину бицикла, пријављено 8.125 грађана

Трећи круг пријаве грађана за субвенције од 10.000 динара помоћи за куповину бицикла које је обезбедио Град је затворен 16. марта у 18 сати, а укупно се пријавило 8.125 грађана. 
bicikli
Фото: Parking servis

- Несумњиво је да смо оборили рекорд и да је овога пута интересовање било још веће него у претходна два циклуса, те смо веома поносни што су грађани препознали овај пројекат од значаја – усхићен је Стефан Савановић, један од оснивача Друштва за промоцију природе                    Србије, које је било носилац пројекта. - Апликација је радила без проблема, није било кочења и “падања” странице, све је радило баш онако како треба, упркос великом оптерећењу и чињеници да је 3.500 људи већ у 10 часова било на нашем сајту. 

Осим што је оборен рекорд у броју пријава у трећем циклусу, Стефан каже да су успели да обезбеде транспарентност на нивоу која доликује сваком озбиљном пројекту са buyetom као што је тај.

- Постојала су три начина потврде свачије пријаве, не би ли све било максимално транспарентно са наше стране – објаснио је Савановић, додавши да су тако и грађани имали додатну сигурност да неће и не може бити никаквих манипулација са резултатима. - Прва потврда је прозор који је искочио одмах по пријави и који је корисника обавестио о редном броју под којим је заведен. Следећа потврда грађанима је, такође, стигла моментално на мејл, са текстом и упуствима везаним за даље кораке које је требало да ураде. Посебни мејлови су генерисани за оне испод и оне изнад 2.200 пријављених на ранг листи, јер иако су се делиле 1.802 субвенције, узимали смо у разматрање првих 2.200 грађана јер смо очекивали да ће постојати могућност да нечије пријаве можда неће проћи. 

По његовим речима, људи који су били испод тог броја на листи, добили су додатне информације где и до када да доставе копије личних карти, иако су из Друштва о томе свакако обавештавали неколико пута кроз медије и њихове канале комуникације: сајт и друштвене мреже. Трећа и најважнија потврда је значила да свако ко се пријавио, могао је одмах и у реалном времену, без закашњења, да пронађе своје име на прелиминарној ранг листи која је све време, па и сада, доступна на нашем сајту njnjnj.biciklomrkrozprirodu.rs.

Првих 1.802 грађана који испуњавању услове и нађу се на коначној ранг листи која се објављује 21. марта, добиће своју субвенцију од 10.000 динара. Пројекат се финансира из buyeta Града, преко Градске управе за заштиту животне средине.

И. Бакмаз

EUR/RSD 117.2728
Најновије вести