„Занатека” помаже младима да упознају традицију

У току су пријаве за нови креативни програм „Занатека”, који младе окупља око идеје иновативног приступа очувању традиције, упознавања становника Новог Сада и околних руралних места, развијања тимског духа и солидарности, а све кроз уметност, ручни рад и традиционалне војвођанске занате.
w
Фото: pixabay.com

За учешће је могуће пријавити се путем линка који се налази на „Фејсбук” страници „Занатека Нови Сад” у оквиру најаве под називом „Пријава на Занатеку – креативни програм за младе”. Рок за пријаву је петак, 6. децембар, а за сва питања и информације могуће је писати на имејл-адресу zanateka.ns@gmail.com или путем поруке преко поменуте „Фејсбук” странице.

Програм траје пет месеци и обухвата 25-30 радионица, које ће се одржавати једном до два пута недељно, а конкретни термини биће дефинисати након формирања групе.

„Занатека” је део студентске праксе курса „Лидерство и развојни омладински рад у заједници”, који су подржали Омладински савез удружења ОПЕНС 2019, Министарство за спорт и омладину Републике Србије, и „IOGT-NTO Movement”.      

Б. П.

EUR/RSD 117.5755
Најновије вести