Заменик градоначелника Ђурић примио делегације Запрешића и ХНВ

Заменик градоначелника Новог Сада Милан Ђурић примио је, у Градској кући делегацију Града Запрешића, на челу са градоначелником Жељком Турком и делегацију Хрватског националног већа у Републици Србији коју је предводила председница тог представничког тела Јасна Војнић.
с
Фото: Град Нови Сад

Након што им је пожелео срдачну добродишлицу у Нови Сад, заменик градоначелника Милан Ђурић је указао на добру сарадњу Града и Хрватског националног већа у Републици Србији, а затим подсетио на пројекте које Град Нови Сад реализује, а који доприносе пријатељству између два народа.

- Када говоримо о обнови културних споменика, пре свега морамо да поменемо пројекат адаптације спомен дома бана Јосипа Јелачића, у Петроварадину за који је Република Србија издвојила средства у износу од око 700 000 евра. У току је друга фаза радова која добро напредује и сигуран сам да ћемо ускоро ставити у функцију тај споменик културе који је важан за хрватски народ, али и за нас јер доприноси културној и туристичкој понуди нашег Новог Сада. Такође, обновљен је и споменик композитору Јосипу Руњанину, ради се на обнови цркве Светог Јурија у Петроварадину у сарадњи са Владом Војводине, а обнавља се и црква Светог Крижа. Осим тога, важно је рећи да Хрватска заједница има свог представника у МЗ Петроварадин и у различитим радним телима, што говори о томе да Град Нови Сад, као мултинационална и мултикултурална средина поштује принципе једнакости и равноправности свих грађана - изјавио је Милан Ђурић.

Градоначелник Града Запрешића Жељко Турк се захвалио на добродошлици и честитао Новом Саду на титули Европске престонице културе. Нагласио је да је циљ посете представљање активности тог града, као и могућност сарадње градова Запрешића и Новог Сада у областима образовања, културе, туризма и цивилног друштва. Челници градова су се сложили да је будућа сарадња значајна пре свега у погледу стицања нових сазнања и размене искустава у тим областима.

EUR/RSD 117.3251
Најновије вести