За викенд на Рибарском острву: Дунавски НС маркет

„НС маркет” покреће нови циклус дружења Новосађана с креативцима, занатлијама, малим произвођачима и уметницима, које ће се први пут одржати на отвореном, крај Дунава, у суботу и недељу, 27. и 28. јуна од 11 до 21 час, у башти Гастро-бара „Берта“ на Рибарском острву.
1

На тринаестом дружењу, у организацији „НС маркета“ ће своје посебно креиране производе представити 50 излагача, од којих ће се, као и увек, бирати „Најштанд“ те ће бити награда и за публику и за излагаче. Посетиоци ће имати прилику да купе природну козметику, предмете од дрвета, керамике и порцелана, док ће се на тезгама наћи и неколико врста накита, декорација за кућу и текстил. Неизоставни су и произвођачи органске хране те ће Новосађани моћи да купе сир, месне прерађевине из Срема, леблебије, 30 врста кифлица, зачине, као и лековито биље.

Када је у питању пратећи програм, у суботу ће посетиоци уживати

у музици бенда „Ту Фингерс“ који ће се представити најпознатијим светским поп и рок репертоаром, а после њих ће наступити новосадски бенд „Амајлија“. За недељу је резервисана италијанска музика, коју ће представити дуо Дијана Стена и Бобан Џевердановић. На репертоару ће се наћи нумере на италијанском и обраде италијанских песама, како старијих, тако и оних новијег датума.

Хуманитарну акцију ће овог пута реализовати радионица „Њоден крафт“, која ће новац посетилаца који буду купили дрвену шпатулу или варјачу на њиховом штанду усмерити у хуманитарне сврхе слањем СМС поруке на УНИЦЕФ-ов хуманитарни СМС број за срећније детињство. Слањем СМС поруке са „100“, „200“ или „500“ на број 9656 суграђани могу донирати 100, 200 или 500 динара УНИЦЕФ-у и на тај начин пристати да се њихов месечни рачун задужује за 100, 200 или 500 динара.

На НС маркету” ће се и овог пута представити Пет Маркет“ који помаже животињама које немају дом

Осим тога, на „НС маркету” ће се и овог пута представити „Пет Маркет“ који помаже животињама које немају дом. На њиховом штанду ће бити изложени различити ручни радови и предмети рађени декупаж техником, а сав новац ће бити упућен директно за лечење, храњење и збрињавање уличних, односно напуштених животиња.

К. И. И.

Фото: Приватна архива

EUR/RSD 117.5618
Најновије вести