За спремање станова и кућа по сату од 500 до 1.000 динара

За спремање станова у Новом Саду потребно је од 500 до 1.000 динара по сату. Огласи су препуни понуда разних врста услуга чишћења. Иако има доста понуде, занимљиво је да то не утиче на мању цену, чак напротив, чишћење је све скупље.
1
Фото: Dnevnik.rs

Поједине жене кажу да им је то додатни посао, некима једина зарада, а неке је, како кажу, мука натерала да мењају професију. Потребе, по свему судећи, има јер у агенцијама кажу да је потребно заказати и термин.

Сања П. каже да је ангажовала агенцију за чишћење након реновирања стана и да је тада плаћала 700 динара по сату јер је било доста посла.

- Има доста агенција које се баве одржавањем хигијене. Морам признати да је то толико згодно јер су се времена променила, а потребе за тим заиста постоји. Сви смо презаузети пословима, породицом, па тако ни ја нисам имала времена да рибам стан поред двоје мале деце јер нико није могао да их чува, а радим од 8 ујутру до 16 сати. Ангажман особа који се тиме баве било је једино решење. Платила сам 4.200 и стан је био сређен - каже Сања.

С времена на време, када јој је потребна помоћ око спремања стана, каже, позове агенцију, али то у случајевима када децу нема ко да јој чува. Наталија К. годинама спрема станове и то јој је додатни посао. Каже да је у последње две годинесве више клијената, па је самим тим и цена другачија.

- Плата коју добијам ми није довољна па сам одлучила да кућни буyет попуним спремањем . Узимам 700 динара по сату, а 800 је уколико је уз спремање станова потребно и пеглање веша. У просеку је потребно око четири сата да би се све спремило како треба. Када ме неко позове одем на адресу, видим стан и онда се договарамо, али то су цене. Радим по препоруци и спремам станове у којима сам већ радила - каже Наталија.

Власница агенције „Чистачица Мара Нови Сад” Мара Јовић каже за „Дневник” да се овде баве чишћењем станова, пословних простора, кућа и дворишта, а уз то раде и дубинско прање намештаја.

Мара каже да је све више станова па се указала потреба за овом врстом посла. Каже да клијената има доста, те да не може да се стигне све истог момента, већ је потребно заказати свој термин.

- Зову и млади и стари, нема неког правила. Једино сам приметила да мушкарци за спремање станова зову пред Нову годину. Код нас је спремање станова 550 динара по сату, као и пеглање гардеробе. Сат чишћења локала и пословних простора је 600 динара, а чишћење после кречења и реновирања подразумева додатних сто динара. Чишћење са нашом хемијом је 1.000 динара по сату. За уређење дворишта је потребно 600 динара по сату. У случају да дође више особа да чисти на локацију, горе наведене цене се множе са бројем особа - појаснила је Мара. Од средстава који су потребни за ове услуге ту су: доместос, циф, течност за стакло, средство за масноћу, течност за под, крпе, убруси, жица, сунђер, трулекс крпе, yогер и усисивач.

За дубинско суво прање угаоне гарнитуре је потребно 2.500, двоседа 1.400 и троседа 1.700 динара.

С. Аничић Илић

Sofi
01.02.2022 • 21:43
KRVAV JE TO POSAO!
EUR/RSD 117.2728
Најновије вести