За радове у КС „Слана бара” око 29,2 милиона

НОВИ САД: Друга фаза изградње културне станице „Слана бара”, у Ченејској улици 54, коштаће Градску управу за имовину и имовинскоправне послове око 29,2 милиона динара, без ПДВ-а (29.166.349), а недавно је донета одлука да се уговор додели фирмама „Tron tex” из Новог Сада и „W.D. Concord West” из Београда, које су уједно и једини учесници на тендеру.
slana bara, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Јавном набавком су обухваћени изолатерски и фасадерски радови, затим набавка и уградња фасадне и унутрашње столарије, те стаклорезачки, браварски, лимарски, керамичарски и подополагачки радови, као и гипсарско и молерско- фарбарски радови.

Када је реч о термоизолацији фасадних зидова, пројектом је предвиђено постављане плоча камене вуне дебљине десет центиметара, на којој је, као завршни слој, планирана „демит” фасада. Одабрани извођач ће морати да набави материјал за израду фасаде од пуних и перфорираних плоча, које се каче на алуминијумску потконструкцију, која ће се анкерима, постављеним пре термоизолације, качити на носеће зидове.

У другој фази радова планирана је набавка и уградња укупно 20 унутрашњих врата, од медијапана с полиуретанском обрадом, различитих димензија. Како се из конкурсне документације може приметити, преграде ве-це кабина и писоара ће бити израђене од ламинираног бојеног, каљеног стакла, а биће постављањо укупно седам комада, различитих димензија.

Лимарским радовима обухваћена је израда и монтажа окапница на надзитку равних кровова, те набавка материјала и израда прозорских клупица, али и олука од пластифицираног лима.

Планирана је набавка и уградња гранитне керамика прве класе, као и одговарајуће сокле, а те плочице димензија 60x60 биће постављене у свим просторијама, осим у санитарним чворовима и чајним кухињама, у којима су предвиђене подне керамичке плочице прве класе.

У другој, завршној фази изградње, планирано је глетовање и бојење свих унутрашњих зидова, а пројектом су предвиђени спуштени плафони од гипскартонских плоча на металној потконструкцији.

Када је реч о водоинсталатерским радовима, предвиђена је набавка и уградња укупно осам ве-це шоља, с припадајућим елементима, од којих ће једна бити монтирана у тоалет за инвалиде. Осим тога, од санитарија су још планирана три писоара, те укупно шест умиваоника, који ће бити постављени на одговарајуће пултове. Градска управа купује и пет бојлера, а у купатилима су планиране и две туш-каде, односно кабине. Од санитарне галантерије планирана су огледала, као и различити држачи и слична пратећа опрема.

Одабрани извођач, ће набавити и поставити укупно 201 светиљку, произвођача „Зумтобел”, „Philips”, „Петридис” и „Thron”, а мораће и да обезбеди и угради пројектом предвиђене клима-системе.

Културну станицу „Слана бара” пројектовао је „Студио К” из Новог Сада, а извођач којем је Управа доделила уговор трбало би да другу фазу изградње заврши за највише шест месеци.

Ј. Вукашиновић

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести