За најугроженије појединце и породице у Карловцима почела подела пакета хране и хигијенских средстава

Подела 150 пакета хране и средстава за хигијену најугроженијим појединцима и породицама, међу којима су и корисници Народне кухиње, почела је јуче у Сремским Карловцима, на Светски дан људских права.
paketi
Фото: Приватна архива

Имајући у виду веома сложену ситуацију, додатно отежан пандемијом вируса ковид-19, чланца Општинског већа за спорт, омладину и социјалну политику Живана Живановић и руководилац општинског Одељења за друштвене делатности Нада Остојић Агбаба, с представницима Центра за социјални рад, анализирале су материјално стање и потребе материјално угрожених и обезбедиле помоћ из Фондације „Човекољубље” – добротворне фондације Српске православне цркве.

Како кажу организаторке акције, том количином ће привремено бити олакшано функционисање најугроженијих појединаца и породица који живе у Сремским Карловцима. Хуманитарни пакети садрже храну, хигијенске производе и дезинфекциона средства.

Учешће у организацији и свесрдну помоћ, осим представника општинских служби, пружили су радници ЈКП „Белило”, те млади и волонтери. Оне су изразиле наду да је ово почетак успешне сарадње карловачке општине с Фондацијом „Човекољубље”, основаном пре 20 година, која, осим хуманитарне помоћи, реализује развојне пројекте намењене маргинализованим и угроженим групама у друштву, као што су деца, старији, људи који живе с ХИВ-ом, терминално оболелим људима и особама с инвалидитетом и њиховим породицама, кроз различите програме.

З. М.

EUR/RSD 117.5791
Најновије вести