За најбоље карловачке средњошколце 6000 динара месечно

Са 6.000 динара месечно локална самоуправа у Сремским Карловцима стипендираће 10 најбољих средњошколаца током ове школске године. За њих и родитеље 30. октобра је у Магистрату приређен пријем током којег су и потписали уговоре о додели стипендија.
е
Фото: Ђ. Радивојевић

Председник општине Сремски Карловци Ненад Миленковић честитао им је на посвећености учењу и раду  и истакао да је за похвалу чињеница да из године у годину постижу успех 5,00.

- Честитке припадају и вашим родитељима јер имају децу за пример - рекао је Миленковић обраћајући се стипендистима. - Имати овакве вредне ђаке представља богатство и за Карловце. Обавеза локалне самоуправе јесте да то богатство препозна и вреднује и наставиће то да чини и убудуће.

Миленковић је напоменуо да је лане општина стипендирала са 10.000 динара 14 студената, а за овогодишње студентске стипендије на конкурс се пријавило њих 24 који имају просек изнад девет.

- Стипендије нису велике, али кад се узме у обзир висина карловачког буџета, онда то и није занемарљиво захватање у општинску касу – казао је он поручујући младима да наставе да уче као до сада.

Добитници средњошколских стипендија су овогодишњи ђак генерације ОШ „23. октобар” Вања Марковић, Ивана Јовановић, Урош Ћирковић, Филип Контић, Марија Павловић, браћа Николовски, Стефан и Урош, Кристина Шкорић, Милица Маравић и Дарја Боснић.

З. Мл.

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести