За места у клупама Карловачке гимназије двеста кандидата

НОВИ САД: Полагање пријемног испита за упис ученика у први разред Карловачке гимназије у школској 2022/23. години филолошког смера биће одржано за викенд, 14. и 15. маја, док ће осмаци са посебним афинитетом за историју тест полагати недељу дана касније, то јест 21. маја.
karlovacka
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

По речима директора најстарије српске гимназије Бранка Стојкова, за упис конкурише две стотине ђака, 36 више од уписне квоте. Према дугогодишњој традицији, у први разред на филолошким смеровима прима се 144 ученика, а у одељење историје 20.

Пријемни испит из српског језика и књижевности за ученике са посебним способностима за филолошке науке кандидати за упис полагаће у суботу, 14. маја од 10 до 12 часова, док ће пријемни испит из страног језика полагати сутрадан, 15. маја у истом термину.

Ученици са посебним способностима за географију и историју пријемни испит полажу у суботу, 21. маја. Тест из географије је од 10 до 12 часова, а из историје од 14 до 16 часова. Трећу годину заредом у Карловачкој гимназији постоји специјално одељење талентованих за историју и географију.

З. Мл.

EUR/RSD 117.3235
Најновије вести