Вучевић: За радове у Ветернику 140 милиона динара

НОВИ САД: Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је радове на изградњи водовода и канализације отпадних вода с црпном станицом у Улици Богдана Чиплића у Ветернику.
vucevic veternik
Фото: novisad.rs

Град Нови Сад ће ове године на територији МЗ „Ветерник“ уложити више од 140 милиона динара у изградњу канализационе и водоводне мреже, и то око седам километара канализационе и 900 метара водоводне мреже. Данас смо обишли радове у делу Ветерника око Улице Богдана Чиплића, који представљају прву фазу при којој се ради 1500 метара канализације и око 800 метара водоводне мреже, казао је Вучевић.

Како је додао, одмах после следи друга фаза у суседним улицама и то око 2050 метара канализационе мреже.

Истовремено, крећемо да радимо канализациону мрежу у сливу Лептирове улице и у сливу јужно од Новосадског пута. За претходних пет година, у Ветернику смо изградили више од десет и по километара канализационе мрже вредности 240 милиона динара, али смо свесни да и даље постоје комунални проблеми, поручио је градоначелник. Како је даље рекао, у разговору с грађанима Ветерника, чуо је да се суочавају и с другим проблемима, као што су јавни превоз, расвета, недостатак тротоара, али, како каже, није дошао да им понуди лака решења и лажна обећања.

Оно што је сигурно, јесте да ћемо стално радити и инвестирати у све делове града равномерно и да ће нам Ветерник сигурно бити у фокусу решавања комуналних проблема, најавио је Вучевић.

Ова година је, поручио је даље, посебно значајна за Ветерничане, јер ће у септембру сви заједно да обележе велики јубилеј - сто година од оснивања овог насеља досељавањем солунских добровољаца.

Извођач „Булавар компани“ почео је с радовима 5. фебруара, а уговорена изградња обухвата две фазе.

Прва фаза подразумева изградњу канализационе мреже у улицама Краља Петра I, Зузане Халупове, Ветернички брег и Богдана Чиплића у Ветернику у дужини од 1581,84 м, пречника 250 мм и изградњу водовода у деловима тих улица укупне дужине 890,11 м пречника 110 мм.

Друга фаза обухвата изградњу канализационе мреже у улицама у слив Церске улице, тo јest, у улицама Церској, Поповића Комораша, Емила Чакре, Проке Јовкића, Павла Јулинца и изградњу црпне станице у Церској улици. Укупна дужина је 2050 метара, пречника 250 мм. Радови везани за Лептирову улицу се тичу изградње канализационе мреже у дужини од 432,40 метара пречника 250 мм и изградње црпне станице, а извођач радова је „Пут инвест“.

Исти извођач ради на изградњи канализације отпадних вода у Ветернику јужно од Новосадског пута, а то подразумева изградњу канализационе мреже у улицама: Родина, Ластина, Голубова, Косова, Севастопољска, Краља Милутина, Српских јунака, Паунова, као и део уз мелиорациони канал, укупне дужине 2.940 метара, пречника 250 мм.

Дамир
02.03.2018 • 11:14
Извините,шта је са улицама Поенкареова и Јована Обреновића??? Буквално прескачете и остављате само ве улице у целом том делу Ветерника!!!
EUR/RSD 118.3363
Најновије вести